TOP5 syyt miksi en voi osallistua Openiin… ja se yksi syy miksi osallistun

  1. Viisi viikkoa on liian pitkä aika sitoutua. Treenejä jää ainakin yksi välistä.  Aika monella osallistujalla jää joku treeni väliin; helmi-maaliskuussa flunssakausi on pahimmillaan ja saat imeskellä sinkkitabletteja ja kylpeä auringonhattu-uutteessa jos meinasit totaalisesti välttyä vaanivalta pöpöepidemialta. Mikäli et treenaa Regionals-tasolla, ei yksi tai kaksikaan väliinjäänyttä treeniä keikauta venettä ja tee kokemuksesta huonompaa. Voit ajatella sen myös näin – mikäs kivempaa kuin säästää yksi Open-herkku odottamaan vaikkapa alkukesän helteitä. Itse sairastin viime vuonna elämäni pahimman flunssan heti Open-kauden alkuun enkä tähän päivään mennessä ole päässyt nauttimaan 17.1:stä.
  2. Se maksaa 20 dollaria. Se on liikaa. – Niin, samalla rahalla saat ainakin kuusi BCAA-juomaa tai neljä keskikaljaa Kalliossa. Pari kymppiä on verrattaen pieni hinta a) lajin tukemisesta, b) yhteisöllisestä kokemuksesta, jossa pääset viralliseen oman boksisi Affiliate-tiimiin ja pääset vertailemaan tuloksiasi paitsi Katrin Tanja Davidsdottirin kanssa, myös kaikkien muiden osallistujien kesken niin Suomessa kuin muualla maailmalla ja c) niistä “bragging rightseista” joilla voit elvistellä kavereillesi osallistuneesi CrossFitin maailmanmestaruuskisojen karsintaan.
  3. Jännitän liikaa. En tykkää kilpailusta. – Jännittäminen on paskaa, mutta siihenkin on hyvä oppia, ja sitä on hyvä oppia käsittelemään. Openeissa kisaat ennen kaikkea itseäsi ja omia mielesi demoneja vastaan. Kroppaa ja mieltä on hyvä treenata myös tilanteissa, jossa panokset ovat aavistuksen isommat ja saatat olla jännittynyt. Miten rauhoitan itseni ennen treeniä? Kuinka tasaan sykettä treenissä? Hyviä oppimisoivalluksia, joista saat rakennusaineita taas jatkokehitykseesi. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, jos mokaat, etkä olekaan “niin hyvä kuin ajattelit”, so what? Pettymyksien käsittely on yhtä lailla opettavaista omalle nupille. Sitä paitsi, haluatko oikeasti jättää väliin sen yhden treenin, jossa kerrankin ei tarvitse itse laskea toistoja?
  4. En osaa muscle-uppia/tuplia/burpeita. – Joka treenin voit tehdä skaalattuna, niin että teet juuri sinulle sopivimman skaalauksen ja saat hyvän ja toimivan treenin itsellesi. Tilastot kertovat, että vuosittain lukuisat ihmiset saavat ensimmäiset muscle-uppinsa openeissa. Ei kannata jättää koittamatta!
  5. En ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa, jos treenaan tarpeeksi tämän vuoden ja osallistun sitten ensi vuonna. – Nyt et ole menossa tekemään Olympia-suoritusta, vaan olet tekemässä treenejä, joista saat itsellesi kehityksen mittareita ja benchmarkeja tulevaisuutta varten. Useat Open-lajit uusitaan vuoden aikana ja myöhemminkin, ja mikä olisikaan parempi fiilis, kuin peitota oma aika parin kuukauden takaa.

Ihanaa. Kohta on edessä se aika vuodesta, kun perjantai-aamuisin saa herätä avaamaan kännykän tärisevin kätösin ja jännittämään, minkä perkeleen lajin Castro on kiusaksemme tällä kertaa luonut. Tuleeko niitä dumppeleita vai mennäänkö tänä vuonna kahvakuulilla? Mitenhän lajia kannattaa lähteä tekemään, teenkö höntsäilynä ensin vai heti suoraan all out? Lämmittelenkö rauhallisesti vai vedänkö keuhkot auki? Laitanko nostokengät vai pitäisikö mennä Nanoilla? Saakohan leuat putkeen vai pitääkö ne pilkkoa? Menisipä tuplat nyt edes tämän yhden kerran!

Jännitys kilpistyy lauantaiaamuun, kun kaurapuuroa ei meinaa saada aamupalalla alas ja tekisi mieli jo juosta boksille ja saada se hiton treeni pois alta. Saavut boksille, ihmisiä pörrää joka puolella. Milloin mun heat alkaa? Pakko käydä pissalla heti.

Urheilijat valmiina? Tuomarit valmiina?

Kello piipittää… Kämmenet hikoa… Missä mankkuämpäri…. Jaloissa tuntuu heikotus… Nopea vilkaisu treenikaveriin… Silmänisku… Jes, kohta se on menoa…

3…2…1….

Se fiilis.

-Alina

Lue aikaisempi postaus siitä, mistä Openeissa on kyse.

Kirjoittaja on yksi CrossFit Härän omistajista, osallistuu kolmatta kertaa Openeihiin ja toivoo lajeihin takaperinburpeita sekä jerkin ykkösmaksimia. Härässä lauantait muuttuvat “Super Saturdayksi”, kun koko päivä on pyhitetty Open-treenille. Mukaan mahtuvat niin tosissaan jännittävät kuin leikkimielisesti skaalaavatkin.

2DE_2722

Ilmeesi kun tuomari huutaa sulle, ettei noista polvisuojista ole maastavedoissa mitään hyötyä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s